תוספת למבנים בשיטת הבניה הקלה

תוכן עניינים

תוספת למבנים בשיטת הבניה הקלה

עם התפתחות הטכנולוגיה התרחב גם השימוש בשיטות בניה מתקדמות אשר נחשבות לבעלות מספר יתרונות ברורים על פני שיטת הבניה הקונבנציונלית. בניה קלה נחשבת לאחד התחומים המובילים בענף הבניה משום שהיא משלבת בתוכה טכנולוגיות חדישות ויעילות, ולמעשה מאפשרת בניה יעילה במיוחד למגוון סוגי מבנים ולמספר מטרות שונות.

מהי בניה קלה?


"בניה קלה", הנקראת גם "בניה מודולרית" או "בניה מתועשת", היא למעשה הקמת בניין או תוספת למבנה, שמחיצותיו הפנימיות וקירות החוץ שלו הם בעלי משקל קטן יחסית לבניה הסטנדרטית. בישראל השיטה קיימת כ-40 שנה בצורות שונות ומגוונות, והמבנים הבנויים בשיטה זו נבנים במהירות, איכותיות ודיוק, תוך שמירה על הסביבה. בניגוד לשיטת הבניה הקונבנציונלית המבוססת על בטון, שיטת הבניה הקלה מבוססת על שימוש בחומרים קלים כגון פלדה, גבס, עץ, אלומיניום, זכוכית וחומרים פלסטיים, אשר מספקים מענה בטחוני וחוזק רב למבנה, הגנה מפני זעזועים והיווצרות סדקים, בידוד מירבי ונחשבים עמידים לאורך זמן.

יתרונות הבניה הקלה


היתרון המשמעותי ביותר של בניה קלה הוא החסכון הניכר בהוצאות. עלויות הבניה הקלה נמוכות משמעותית מעלויות הבניה הקונבנציונלית, מאחר והעבודה מתבצעת בזמן קצר יחסית ואינה מצריכה שימוש בכלים כבדים, מה שמצריך פחות משאבי זמן וכוח אדם. מהירות הבניה מאפשרת הרכבה מהירה של מבנה או תוספת למבנה, ויכולה להתבצע בכחצי עד שליש מהזמן של בניה קונבנציונלית. בנוסף, מדובר בבניה נקיה השומרת על איכות הסביבה משום שהיא מתבצעת בטכנולוגיות ירוקות. הבניה נחשבת נקיה במספר מדדים כגון זיהום אוויר נמוך, אין שימוש בכלים כבדים והרבה פועלים כך שהיא גם חסכונית, ובנוסף האתר נשאר נקי כמעט ללא פסולת וללא הריסות בנייה.

שיטות ושימושים נפוצים


ישנם מגוון סוגים של בניה קלה שרק הולכים ומתפתחים עם הזמן: בנייה מקומית המיועדת בעיקר לבתים פרטיים, בניה מתועשת המתאימה למבנים תעשייתים כגון מפעלים ומשרדים, אך גם למבני מגורים ובנייה מודולרית הנחשבת לגמישה במיוחד ואופיינית בעיקר למבנים ניידים. בין אם תרצו להוסיף חדר, לסגור מרפסת או לבנות אגף מיוחד בבית או בעסק, אין ספק כי שיטת הבנייה הקלה תהווה את הפתרון המהיר, הזול והקל ביותר, מבלי לגרוע בבטיחות המבנה ובאיכות החומרים והעבודה. השיטה מתאימה את עצמה לטכנולוגיות החדישות ומעניקה פתרון אופטימלי לשוק הבניה המתקדם. לכן, אין פלא כי כיום ניתן לראות שיטה זו מיושמת במגוון רחב של מבנים פרטיים וציבוריים.

Comments for this post are closed.